top of page

Oslo kultur og kunst 2022 inviterer til stor Cosplay Catwalk!COSPLAY REGLER


 

For deltagere som ønsker å vise kostymet sitt på scenen, men ikke ønsker å delta i den store konkurransen så blir det Cosplay Catwalk!

På catwalken kan personer i alle aldre stille opp med sitt kostyme, om det er hjemmelaget, kjøpt eller bare et kult outfit, alle er velkommen. 

Det blir også en liten tittel utdeling i forskjellige kategorier som dommerpanelet plukker ut blant de som tar en tur på scenen. 

Ikke noe press, bare moro!

CATWALK INFORMASJON 
Barn under 12 år må ha følge av foresatt/verge, de kan kun gå opp på scenen alene hvis foresatt/verge er tilstede. 

40409-Neeko-Cosplay-from-League-of-Legends.jpg
75455-joker-harley-quinn-superheroes-cosplay-artist-artwork-digital-art-hd-4k-dribbble.jpg
Anker 1

 

Cosplay Catwalk
 

Cosplay catwalk er et alternativ til den store cosplay konkurransen, hvor det ikke stilles noen krav til kostymer/outfits.

Det er et tilbud for alle som ønsker å gå en tur over scenen for publikum og vise seg frem.
Det blir spilt av musikk, deltaker står fri til å bare gå på og av, gjøre en liten opptreden, dansemove eller hva de måtte ønske i løpet av de 30 sekundene de får på scenen.

(så lenge det ikke strider i mot våre cosplay regler) 


Dommerpanelet vil følge med på deltakerne som kommer opp på scenen, når alle har gått sin tur vil de trekke seg tilbake og evaluere i ca 15 min, før de kommer tilbake og annonserer noen deltagere som pekte seg spesielt ut.

 
Det blir 5 forskjellige titler utgitt plukket ut av dommerpanelet, de som blir tildelt en tittel får også en goodie bag. 

 

For å delta på Catwalk ber vi de som er interessert møte opp en time før catwalk starter (henvend deg til dagsprogrammet søndag) for å registrere deg med navn, evnt karakter og annen informasjon du som deltaker ønsker skal annonseres (f.eks hvis du har laget kostymet selv)

Barn under 12 år må ha følge av foresatt/verge, de kan kun gå opp på scenen alene hvis foresatt/verge er tilstede, de må også være med på registreringen. 

Hvis noen ønsker å melde seg på som en gruppe er dette tillatt, men hvis en gruppe vinner en tittel må de dele på goodie bagen. Ved eventuelle spørsmål vedrørende catwalk som ikke besvares i denne teksten eller reglementet, vennligst kontakt cosplay ansvarlig på play@poke4dayz.no 

mr_sinister6-original.webp

Cosplay billetter


 

På vårt event håper vi så mange fantastiske cosplayere som mulig vil komme og dele sine kreasjoner og kostymer med oss!

Vi ønsker derfor å tilby våre cosplay gjester sterkt rabatterte cosplay billetter, disse billettene vil dekke to dagers weekend billett til prisen av 150kr (ordinær billettpris er 299kr per dag)

 

For å kvalifisere for cosplay billett må du sende inn bilde av ditt kostyme til play@poke4dayz.no


Kostymene som kvalifiserer seg for denne billetten er helhetlige cosplays og kostymer, hvor karakteren kommer tydelig frem. (eks. ikke "closet cosplays" hvor X-karakter er kledd i jeans og t skjorte.)
For de som lager kostymet selv og ikke er ferdig før de sender inn søknaden, kan dere sende inn progress bilder av kostymet og karakteren.

Anker 2

Cosplay regler for Oslo kultur og kunst 2022


Våpenregler

Disse reglene gjelder for alle props og våpen som blir brakt med på arrangementet: 


Våpen av metall, hardplast og andre tunge harde materialer eks: sverd, kniver, kaste stjerner, bajonetter, macheter, piler, O.L.

Selv om våpenet ikke er skarpt skal ingen slike replikas laget i materialer som kan skade andre bringes inn i lokalet, eks balltre.

Store props som kan være til bry for andre deltagere, eks sverd som er større enn deltager og vanskelig å håndtere forsvarlig i en stor gruppe mennesker, eller har en veldig høy totalvekt som utgjør en fare ved uaktsom håndtering.
 

Cosplayere som bærer våpen skal ikke vifte rundt med det, svinge sverd eller kaste props under noen omstendigheter.
 

 

Skytevåpen
Realistiske replikasjoner av skytevåpen er ikke tillatt under noen omstendigheter.
Eks: revolver, pistoler, rifle, hagle, maskingevær O.L

Unntak er etterligninger som er tydelig leker/props, eks: lakkert vannpistol i farger hvor man tydelig skiller det fra et naturtro våpen på avstand

 

Lekevåpen som kan skyte prosjektiler er ikke tillatt med mindre mekanismen er tatt ut av våpenet eller permanent modifisert så det ikke kan lades. 

Eks: BB guns, nerfs, pil og bue, kruttvåpen O.L

(Bue er tillatt med streng i materialet som ikke kan spennes, buen har ingen funksjon.)
 

 

Props som kan skape ubehag/bry for andre deltagere

Props som er laget for å produsere høye lyder eller søl som kan være til bry for andre deltagere, crew og arrangør er ikke tillatt
Eks: Kruttvåpen, voiceboxes, airhorns, fløyter og andre høylytte instrumenter, confetti, glitter, røyk, fyrverkeri, sillystring,  O.L
Væske som inneholder farge eller andre stoffer som ved uhell kan lage flekker på antrekk og inventar (eks potion vials fylt med farget flytende væske som kan lekke/knuse), brannfarlige stoffer, alkohol, stoffer som er giftig ved inhalering, berøring eller inntak.

 

Anstendighet
Dette er et familievennlig arrangement og vi ber alle våre deltagere ha dette i bakhodet når dere velger bekledning.
Vi ber alle kle seg på et vis som ikke er til sjenanse for andre deltagere, nakenhet er ikke tillatt. Eks: bikini, bar overkropp og generelt bekledning som dekker veldig lite hud.
Er du som deltager usikker på om ditt outfit er innenfor disse retningslinjene så vennligst send oss en mail på play@poke4dayz.no så skal cosplay ansvarlig besvare deg.

På vårt arrangement kommer det mange forskjellige mennesker i alle aldre og med mange forskjellige bakgrunner, vi ber alle gjester om å respektere hverandre og har ingen toleranse for sjikane, diskriminering, negative utsagn, seksuell trakassering og generell obskøn oppførsel blir bedt om å forlate lokalet umiddelbart.
Vi ønsker ingen religiøs eller politisk propaganda.

Ved evnt bortvisning som resultat av brudd på regelverket refunderes billettene ikke.

Oppførsel overfor Cosplayere

Det kommer til å være en god del cosplayere som deltar hos oss så vi ønsker å komme med en generell påminnelse om hvordan man oppfører seg overfor dem. 

 

Alle gjester plikter å respektere cosplayere som deltar hos oss. Vi ber alle om å ikke røre noens kostymer, hvis du bidrar til å ødelegge et kostyme kan du stå som erstatningsansvarlig. 

 

Spør alltid før du tar bilder av cosplayere og respekter alltid et nei. En cosplayer er ikke alltid klar for å bli tatt bilde av, trenger pauser og sine grenser respektert.
Vent til de er ledige.
 

Ingen andre enn cosplayere skal oppholde seg i cosplay garderoben, dette er et rom tildelt cosplayere så de har et sted å skifte og slappe av uten forstyrrelser av andre deltagere. 

 

Noen cosplayere er lettere antrukket som en del av kostymet sitt, dette inviterer ikke til dårlig oppførsel. Det er nulltoleranse for uanstendig oppførsel som tidligere nevnt i regelverket, hvis dette ikke blir overholdt blir du umiddelbart bedt om å forlate lokalet. 

 

Hvis du som cosplayer opplever noe ubehagelig på vårt arrangement, ber vi deg kontakte vakt, crew eller dommere og cosplay ansvarlige (Martine, Sabrina og Cecilie) umiddelbart og vi vil ordne opp i det. 

Image (16).jpg

 Vi gleder oss til å se deg på arrangementet vår!

bottom of page